Alavieskan kunta
Siirry hakuun | Siirry valikkoon | Siirry sisältöön |
Fontin koko A A |
facebook
Ajankohtaista / Alavieskan kunnan oppilaskuljetukset, asiointiliikenne (kutsutaksi) ja ruokapalvelukuljetukset, Tarjouskilpailu Saapuneita kysymyksiä ja vastauksia (päivitetty 12.3.2018)

Alavieskan kunnan oppilaskuljetukset, asiointiliikenne (kutsutaksi) ja ruokapalvelukuljetukset, Tarjouskilpailu

Saapuneita kysymyksiä ja vastauksia (päivitetty 12.3.2018)

1. Edellyttääkö option käyttäminen kummankin osapuolen hyväksynnän?
Tarjouspyynnön mukaisesti käydään neuvottelut ja tehdään tarvittava päätös. Käsitämme tämän niin, että neuvottelussa päästään yhteiseen lopputulokseen.

2. Kuinka ratkaisuperusteena käytettävä kokonaistaloudellinen edullisuus ratkaistaan? Mistä tilaaja tietää ajaako tarjoaja oppilaat yhdellä kerralla (laskutuksessa vain ilmoitetut kilometrit) vai useampaan kertaan, jolloin hinta muodostuu täysin erilaiseksi yhden kerran ajajan kanssa? Eli kuinka tilaaja varmistaa tarjouksien vertailukelpoisuuden pelkän km-hinnan perusteella?
Ratkaisuperusteena käytetään olettamareittejä, kuten tarjouspyynnössä on ilmoitettu. Lukujärjestys määrittelee sen, kuinka monta kertaa reitti pitää aamuisin tai iltapäivisin ajaa ja tässä vaiheessa vuotta ensisyksyn aikataulu ei ole ymmärrettävästi tiedossa. Hinta euroa/km on tässä se jolla päätös tehdään. Luotamme, että tarjoaja pystyy laskemaan näiden tietojen ja olettamien perusteella hinnan.

3. Mitkä ovat koulujen alkamis- ja päättymisajankohdat, jotta tarjoajat voivat arvioida käytettävän työajan kohteittain yksiselitteisesti?
KS. edellinen vastaus. Liikennöinti tapahtuu 6.55-16.00 välisenä aikana. Lukujärjestys tarkentaa. Kuten reittiliitteessä sanotaan, reittejä ajetaan useaan kertaan riippuen lukujärjestyksestä. Lisätietona laitoimme, millä kalustolla nykyisin reitit ajetaan, niin ehkä auttaa kapasiteetin pohdinnassa.

4. Sallitaanko vaihtoehtoinen tarjous, jossa asennetaan useamman kohteen yhteinen km-hinta?
Hinnat pyydetään reiteittäin. Tarjouspyynnön mukaisesti yhdistelyn tekee sitten tilaaja. Sopimuspohjissa oli sitten viittaus siihen, että reitit hyväksytään.

5. Onko laskutusperusteena kaikki ajetut km:t vai oppilas kyydissä km:t? Tarjouslomake viittaa siihen, että myös siirtokilometrit voidaan ottaa mukaan laskutukseen.
Siirtokilometrit pyydetään siksi, että saadaan laskettua vertailuhinta reitille. Tässä tarjoaja päättää tietysti, miten tarjoaa ja millaisella siirtymällä, koska reitin kilometrimäärä on ilmoitettu.

6. Onko oppilailla käytössä näyttökortit vai MH:n kortit, koska ostoliikennesopimuksessa viitataan, että palkkioiden maksamisen jäävän liikennöitsijälle? Jos käytössä on MH:n kortit, niin mikä on niiden käyttömäärä/kohde?
Oppilaat käyttävät kortteja vain reittiliikenteessä, ei tässä itse ostamassamme. Reittien tulee toimia myös avoimena liikenteenä, koska sitähän meillä täällä Alavieskassa ei ole. Siitä tämä laskutus-asia.

7. Asiointi- ja ruokakuljetusten osalta ei ole minkäänlaista lisätietoa? Asiointiliikenne, milloin ajetaan, mistä ajetaan? Ruokakuljetukset, mihin aikaan kuljetetaan, onko pelkkiä laatikoita vai vaaditaanko nostimella varustettu ajoneuvo, minkä verran ruoka-annoksia on kuljetettavana ja mihin?
Asiointiliikenne on ns. kutsutaksi ja perustuu alavieskalaisen asiakkaan tilaukseen, juurikin siitä syystä että meillä ei ole julkista liikennettä. Lähtö tod.näk. asiakkaan kotoa jos ei muuta ole tilaustilanteessa sovittu.
Ruokakuljetukset tapahtuvat meiltä keskuskeittiöltä ja ovat laatikoita. Ruokapalvelukuljetukset tapahtuvat Alavieskan kunnan alueella.

8. Kotiaterioiden kappalemäärä/reitti?
Ateriamäärä on n. 40 ateriaa/pvä. Aterialaatikon koko on n. 30cmX40cm (sisältää aterian/yksi henkilö).

9. Kuljetusaikataulu/reitti
Ruokapalvelukuljetukset tapahtuvat Alavieskan kunnan alueella. Reitit tarkentuvat tilauksien mukaan. Lähtö keskuskeittiöltä n. klo 10 aamuisin. Operointipäivät ovat arkipäivät, perjantaina viikonlopun ruuat toimitetaan kylmänä

10. Ateriakuljetuksissa edellytetään yleensä tavaraliikennelupaa, onko näin myös tässä kilpailutuksessa?
Edellytämme joukkoliikenne/taksilupaa myös ateriakuljetuksessa. Myös tämä kuljetus tulee toimia avoimena joukkoliikenteenä tarvittaessa.

11. Onko liitteessä 1 mainitut kilometrit "yhteen suuntaan oppilaat kyydissä" vai sisältääkö ne myös tyhjänä ajon noutopisteille?
Kyseessä on reitin pituus.

12. Liitteessä 1 mainitaan että reitit ajetaan useaan kertaan, mitkä on kokonaiskilometrit reiteillä 2 - 10/viikko tällä hetkellä, reiteittäin?
Riippuu lukujärjestyksestä ja muutenkin koulun toiminnasta. Aamuisin 1-2 kertaa esim. ja iltapäivisin 1-5 kertaa esim. Ensivuoden lukujärjestykset eivät ole vielä käytettävissä.

13. Reitit 7 - 10, kuinka monta autoa tarvitaan hoitamaan nämä reitit mikäli maksimi paikkaluku autossa on 13?
Ks. vastaus nro. 12

14. Riittääkö normaali taksamittari ja maksupääte avoimen joukkoliikenteen hoitamiseen?
Ks. tarjouspyynnön edellytykset ja vähimmäisvaatimukset olennaisten tietojen/rajapintojen avaamisesta sekä taksamittarista. Kohta 4.

15. Reitit 9 ja 10, viedäänkö Alavieskasta Ylivieskaan ja päinvastoin aamuin ja illoin? Eli ajetaan ristiin? Onko aikataulut porrastettu että sama auto voi viedä molempiin suuntiin samalla reissulla?
Koulukuljetukseen kuuluvat alavieskalaiset oppilaat, vieminen ja hakeminen.

16. Täyttääkö euro 4 päästöluokan henkilöauto tarjouspyynnön vaatimukset?
Edellytämme vähimmäisvaatimuksena perustasoa (Laki ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisessa, 1509/2011).

17. Entä jos joku reitti on toisinaan lyhyempi, eli ei käydä aina kauimmaisessa pisteessä?
Tilaaja ei sitoudu vähimmäismäärä-kuljetuksiin, tarpeen mukaan. Tarjouspyyntö kohta 1.