Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Alavieskan toimipiste

Ylivieskan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista soiton- ja laulunopetusta Alavieskan toimipisteessä. Muut opiston jäsenkunnat ovat Kalajoki, Pyhäjoki, Reisjärvi, Sievi ja Ylivieska. Opisto on perustettu vuonna 1968. Alavieskassa on 25 oppilaspaikkaa.

Alavieskan toimipisteessä voi opiskella kanteleen, pianon, vaskisoitinten ja viulun soittamista, jos oppilaita on ko. instrumentissa vähintään neljä. Opetus tapahtuu pääasiassa Yhtenäiskoululla. Muiden instrumenttien opetus vaatii yleensä matkustamista Ylivieskaan.

Musiikkiopistoon pyritään pääsykokeiden kautta. Pääsykokeet järjestetään keväisin huhtikuussa ja niistä ilmoitetaan nettisivuillamme ja paikallislehdessä maaliskuussa.

Alavieskassa toimii myös musiikkileikkikouluryhmiä. Ryhmiin ilmoittaudutaan nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse kanslian kautta. Kanslia sijaitsee Ylivieskassa, p. 044 4294 323.

Musiikkiopiston oppilaita voi pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Esiintymispyyntöjä otetaan vastaan sivutoimipisteen johtajan kautta. Musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kautta esiintyjille voi maksaa korvauksena esiintymisstipendin, josta sovitaan tapauskohtaisesti. Alavieskan toimipisteen vastaava opettaja on Johanna Tilus  p. 040 9629 763.

Seuraavasta linkistä pääset musiikkiopiston www-sivuille katsomaan lisätietoja.