Avustushaku avoinna 1.-30.4.2023

Alavieskan kunta ilmoittaa haettavaksi vuoden 2023 avustuksia seuraavasti:

1) Yleishyödylliset avustukset mukaan lukien avustukset kylien kehittämiseen.

2) Liikuntatoimen, kulttuuritoimen ja nuorisotoimen avustukset paikallisille

    yhdistyksille ja nuorten itsensä järjestämän toiminnan tukemiseen.

3) Kulttuuriapurahat yksityisille.

4) Yksityistie- ja metsätieavustukset Tekninen lautakunta ilmoittaa haettavaksi avustukset Alavieskan kunnan alueella olevien yksityisteiden ja metsäteiden kunnossapitoon vuodelle 2023. Yksityisteiden kunnossapitoavustusta myönnetään vähintään 50 m:n pituiselle yksityistielle, jolla on vakituista asutusta. Tarkemmat avustuskriteerit ja tarkemmat ohjeet löytyvät kunnan nettisivuilta. Avustusta haetaan vuosittain sähköisellä lomakkeella huhtikuun aikana 1.4.2023 – 30.4.2023.

Kohdan 1 avustuksia haetaan kunnanhallitukselta,

kohtien 2 ja 3 sivistys- ja hyvinvointilautakunnalta ja

kohdan 4 tekniseltä lautakunnalta.

1–3 kohtien hakemukseen tulee liittää toiminta- ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2022, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 sekä käyttötilitys vuoden 2022 avustuksesta.

Lisätietoja:

Katariina Yliverronen puh. 044 5395 214

kohtaan 1 Sanna-Mari Vesanen puh. 044 5395 250

kohdat 2–3 Tuulia Säkkinen puh. 044 5395 259

kohtaan 4 Ossi Laakso puh. 044 5395 288.

 

Avustusta haetaan 1.–30.4. välisenä aikana sähköisellä lomakkeella Kunta-Akkunassa osoitteessa https://akkuna.fi/

 

Julkaisuaika

Tarjouspyyntö nurmen leikkuusta ja piennarten niitosta

TARJOUSPYYNTÖ

Nurmen leikkaus

Tarjouspyyntö Alavieskan kunnan keskustan nurmien leikkuusta kausille 2023-2025.

Tarjous tulee jättää 28.4.2023 klo 12:00 mennessä suljetussa kirjekuoressa Alavieskan kunnantalolle tai kunnantalolla sijaitsevaan postilaatikkoon (kuoreen merkintä ”Nurmen leikkaus”). Tarjouksessa tulee käydä ilmi käytettävä kalusto sekä hinta / m² sekä liitteenä on oltava tilaajavastuu raportti. Valintaperusteena on kokonaisedullisuus.

Sopimukseen kuuluu seuraavat nurmialueet. Tarkempi kartta saatavissa pyydettäessä.

Kirjasto, Tori/ympäristö, Pohjoispuolen pientareet, Eteläpuolen pientareet, Omavieska (vanha), Omavieska (uusi), Kunnantalo/ Terveyskeskus, Savelan puisto, Keskustan luiskat, Päiväkoti Peukaloinen. Valitulle urakoitsijalle voidaan tarjota myös muita alueita samalla neliöhinnalla.

 

TARJOUSPYYNTÖ

 

Piennarten niitto

Tarjouspyyntö Alavieskan kunnan taajama-alueen piennarten ja maa-alueiden niitosta kausille 2023-2025.
Tarkempi kartta saatavissa pyydettäessä. Niitto suoritetaan kaksi kertaa kesässä (juhannusviikolla ja kesän lopussa).

Tarjous tulee jättää 28.4.2023 klo 12:00 mennessä suljetussa kirjekuoressa Alavieskan kunnantalolle tai kunnantalolla sijaitsevaan postilaatikkoon (kuoreen merkintä ”Piennarten niitto”).

Tarjouksessa tulee käydä ilmi käytettävä kalusto sekä tuntihinta sekä liitteenä on oltava tilaajavastuu raportti. Valintaperusteena kokonaisedullisuus. Suositeltava kalusto on niittomurskain.

 

Lisätietoja
Ossi Laakso
044 5395 288

Julkaisuaika

Ensi syksynä esiopetuksessa aloittavien ilmoittautuminen

Maaliskuun 2.-31.päivän välisenä aikana huoltajien tulee ilmoittaa v. 2017 syntynyt lapsi Alavieskassa ensi elokuussa alkavaan esiopetukseen. Ilmottautuminen tehdään Wilmassa, tunnukset saa yhtenäiskoulun kansliasta koulusihteeriltä ellei niitä vielä ole.

Mikäli esiopetuksen lisäksi tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta, ns aamu- tai iltapäivähoitoa, sitä haetaan eDaisysta.

Esiopetusryhmiä tulee 3, joista 2 yhtenäiskoululla ja 1 Keltasirkun päiväkodissa.

Lisätietoja asiasta saa joko koulusihteeriltä, yhtenäiskoulun esiopettajilta tai päiväkodin johtajalta. Koulukuljetusasioissa yhteys koulusihteeriin.

Toukokuussa eskarilainen kutsutaan tutustumiskäynnille omaan tulevaan ryhmään.

 

Julkaisuaika

Nuorten kesätyöpaikat

Kunnan kesätyöpaikkaa voivat hakea alavieskalaiset vuonna 2007 ja aiemmin syntyneet koululaiset ja opiskelijat. Työt ovat pääasiassa viheralueiden hoito- ja puhtaanapitotöitä. Lisäksi tarjolla on päiväkodissa kaksi päiväkotiapulaisen paikkaa.

Pääsääntöisesti työ kestää kaksi viikkoa ja päivittäinen työaika on 6 h + ruokatauko. Kokonaistyöaika on siis 60 tuntia ja palkka tältä ajalta 330 euroa.

Etusijalla ovat sellaiset nuoret, jotka eivät ole aikaisemmin työskennelleet Alavieskan kunnalla vastaavissa kesätöissä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, kesätyöpaikan saajat arvotaan.

Hakemukset pyydetään lähettämään torstaihin 20.4.2023 klo 15.00 mennessä ensisijaisesti kuntarekry.fi -palvelun kautta: https://www.kuntarekry.fi (työavain 506945, nuorten kesätyöpaikat tai Alavieskan kunta). Hakemuslomakkeen voi käydä täyttämässä myös kunnantalolla tai os. Puurakenteentie 3 (Bianca-halli).
 

Lisätietoja:
Ossi Laakso, tekninen johtaja, puh. 044 5395 288
Jaana Pudas, tekninen sihteeri, puh. 044 5395 283

Helena Häivälä, päiväkodin johtaja, puh. 044 5395 243

 

Alavieskan kunta / Tekniset palvelut

 

Julkaisuaika

Osa kunnantalon palveluista väliaikaisesti eri paikassa

Osa kunnantalon palveluista väliaikaisesti eri paikassa

Alavieskan kunnantalon korjaustöitten takia seuraavat toiminnot ovat väliaikaisesti väistötiloissa osoitteessa Puurakenteentie 3 (Bianca-halli)

  • Maaseututoimisto
  • Rakennustoimisto
  • Vapaa-aikaohjaaja
  • Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
  • Työllisyyspalvelut

Lisätietoja: Tuomas Häggman 044 5395 287

Julkaisuaika

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa 1.1. – palvelut jatkuvat tutuissa palvelupaikoissa ja numeroissa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistää toimintansa vuodenvaihteessa. Pohde toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella ja järjestää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen.

Asiakkailta vuodenvaihteen muutos ei vaadi toimenpiteitä, eikä sote-palveluihin tarvitse erikseen olla yhteydessä. Ajanvaraukset, palvelusetelit ja lähetteet pysyvät voimassa edelleen vuodenvaihteen jälkeen. Myös asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

 ”Moni voi olla huolissaan palveluiden jatkumisesta vuoden vaihteessa, kun siirtymä tapahtuu. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska palvelut jatkuvat samoissa tutuissa paikoissa ja jokainen alueemme asukas saa tarvitsemansa palvelut”, muistuttaa hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma.

Asiakkaita palvellaan nykyisissä toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa edelleen nykyisellä henkilöstöllä. Voit asioida esimerkiksi samassa terveyskeskuksessa tai neuvolassa kuin aiemminkin. Palvelun tuottaja voi olla myös yksityinen toimija kuten aiemminkin. Myös yksityisten tuottamat palvelut toimivat entiseen tapaan.

Pelastuspalveluihin ei tule asukkaan näkökulmasta muutoksia, vaikka alueemme kaksi pelastuslaitosta yhdistyy Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokseksi.

Muutoksista tiedotetaan erikseen

Vuodenvaihde tuo joitain muutoksia asiakkaille. Laskutus uudistuu: koska organisaatio ja y-tunnus muuttuvat, asiakkaan tulee tehdä Pohteelle uudet e-laskujen tilaukset ja suoramaksuvaltuutukset. Tiedotamme, kun e-laskutilauksia on mahdollista tehdä.

Pohteen lähettämiä paperilaskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä. Laskuja on ollut mahdollista maksaa käteisellä Oulu10-palvelupisteissä ja Kuusamon, Tyrnävän, Taivalkosken, Utajärven ja Raahen terveyskeskuksissa. Jatkossa laskut tulee maksaa oman pankin kautta. OYSin infopisteissä voi edelleen maksaa OYSin laskuja maksukortilla.

Pohteen palveluja kehitetään asteittain tulevien vuosien aikana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Uusi verkkosivusto avautuu vuodenvaihteessa

Pohteen uusi verkkosivusto avataan vuodenvaihteessa osoitteessa pohde.fi. Samalla hyvinvointialueen väliaikaiset verkkosivut poistuvat käytöstä.

Verkkosivua kehitetään koko kevään ajan. Kuntien ja kuntayhtymien verkkosivut toimivat edelleen alkuvuoden ajan.

Pohteen työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@pohde.fi.

Taustaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde palvelee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita noin 18 500 työntekijän voimin. Hyvinvointialueen vastuulle kuuluu muun muassa perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, ikääntyneiden asumispalvelut, vammaispalvelut ja pelastustoimi. Lisäksi hyvinvointialueen vastuulle siirtyy aiemmin sairaanhoitopiirin vastuulla ollut erikoissairaanhoito.

Uudistamme palveluja, jotta kaikki alueemme ihmiset saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti ja oikeaan aikaan. Kehitämme sosiaali- ja terveyskeskusten eli sote-keskusten palveluja monipuolisemmiksi. Vahvistamme ennalta ehkäiseviä palveluja sekä kotiin annettavia palveluja. Hyödynnämme uusia teknologioita ja digitaalisia palveluja. Yliopistosairaalasta rakennamme maailman älykkäintä sairaalaa.

Julkaisuaika