Alavieskanjärven uimapaikka Järvitiellä. Antero Kodiksen maalleen rakentama uimapaikka. Alueella myös rantaa auringonottoon ja 2019 keväällä valmistunut uusi laavu makkaranpaistoon. Nykyään aluetta ylläpitää Alavieskan kunta.

Alavieskanjärvi

Anttilanrannan virkistysalue Kalajoen rannalla, Alavieskan keskustassa, joen eteläpuolella sillankupeessa. Tikkakosken rannalla löytyy sopivia kalastuspaikkoja ja mukavaa jokimaisemaa. Ranta on valaistu. Anttilanrannassa on myös grillikota ja frisbeegolfrata.

Anttilanranta

Pappilanniemen virkistysalue/puskaparkki Kalajoen rannalla, Alavieskan keskustassa, Pappilanniemen kuntoradan vieressä. Pääsy kuntoradalta ja Kanavatieltä. Iso parkkialue, jossa voi vaikka yöpyä matkailuajoneuvon kanssa. Nuotiopaikka ja pieni hiekkaranta jokimaisemalla.

Puskaparkki

Jussilan kämppä Kähtävällä. Kämpässä voi yöpyä ja pihassa on makkaranpaistopaikka ja ulkohuussi. Kämppää ylläpitää Kähtävän kyläyhdistys. Perinteisesti kämpällä vietetään vuosittain helatorstai-iltaa kyläläisten kesken ja kerran kesässä siellä järjestetään hartaustilaisuus.

 

Linnakallion toimintakeskus Taluskylällä. Alue on kehitetty erikoisesti pien- ja erityisryhmien käyttöön ja soveltuu perhejuhlien, kokousten ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen sekä vapaa-ajan viettoon ja majoitukseen. Varustusta alueella on savusauna puhdasvetisen lammen rannalla, myös avantouinti talvella, majoitustilat aitoissa ja talossa, matkailuvaunupaikkoja ja teltta-alue, ulkoilmateatteri lauluiltoja ja iltamia varten. Hierontapalvelu ja muunnettavat kokous- ja ruokailutilat. Tiedustelut ja varaukset puh. 08 - 432 839, voit myös laittaa viestin numeroon 045 6713 123, asiakaspalvelu@linnakallio.fi.

 

Lumikurun ulkoliikuntakeskus Someronkylällä. Mahdollisuus hiihtää, harrastaa ampumaurheilua, suunnistaa, lenkkeillä ja patikoida. Päärakennuksen alakerrassa suihku-, sauna,- sali- ja takkahuonetilat juhlien, kokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen ja yläkerrassa tilapäismajoitukseen soveltuvia makuusoppeja. Tiedustelut ja varaukset Julia Korkiakoski, Alavieskan Viri puh. 044 7280 676.

Lumikuru

Pallokenttä Koulutiellä koulukeskuksen takana Alavieskan keskustassa.

Pallokenttä

Pappilanniemi
. Luonnonkaunis ulkoilualue Alavieskan keskustassa Kalajokivarressa seurakuntatalon ja Omavieskan läheisyydessä. Pappilanniemessä voi patikoida jokirantaa kiertävää rantapolkua, Filippuksen polkua, pitkin, ylittää Pääskyojan kaarisillan kautta ja nauttia niemen nokalla, levähdyspaikan laavulla makkaraa paistellen Haarainkosken ja Koskelan mutkan jokimaisemasta.

Pappilanniemen laavu

Petäjälammen alue Someronkylällä. Mahdollisuus retkeillä, patikoida yhdyspolkua Lumikurun ulkoliikuntakeskukseen, kiertää lampea pitkospuita pitkin, kalastaa ahvenia ja haukia, soutaa veneellä, uida lammessa ja avannossa sekä saunoa ja grillata. Varustuksena sauna, grillimökki, pukukopit, vessa ja soutuvene. Alueen on kunnostanut ja ylläpitää Someronkylän kyläyhdistys. Tiedustelut ja varaukset joko Ensio Vierimaa puh. 08 432 927 tai 0440 389 435 tai Aimo Hautamäki puh. 08 432 946.

Petäjälampi

Rilkkeen monttu
. Suosittu uimapaikka noin kolmen kilometrin päässä Kirkonkylältä Someronkylälle päin.

Rilkkeen monttu

Ryökönkankaan aarnimetsä-luontopolku 
Taluskylän ja Someronkylän yhdystien varrella, jossa mm. aarniometsämäistä vanhaa ja isokasvuista puustoa. Alue hyväksyttiin suojelualueeksi vuonna 1994.
 

Ryökönkangas

Kuvat: Hannele Saukko

Valaistut ladut ja jääkiekkokaukalot joka kylällä.

Virin urheilualue Kirkonkylällä. Urheilutalo, punttisali-voimailutila, urheilukenttä, tenniskenttä-jääkiekkokaukalo, valaistu latu-pururata, Alavieskan Viri puh. 044 7280 676.