Alavieskassa toimii useita eri alojen yhdistyksiä, jotka järjestävät kuntalaisille mm. kerho- ja vertaistoimintaa, liikuntapalveluja, kulttuuritoimintaa, tapahtumia ja tilaisuuksia. Yhdistyksillä on merkittävä rooli Alavieskan elinvoiman ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjinä.

Alavieskan kunta on mukana Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankeessa, joka kehittää ja edistää järjestöjen, kuntien ja maakuntatason toimijoiden yhteistyötä vuoden 2020 loppuun saakka. Hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Pohjanmaasta järjestöystävällisempi ja tämä työ luo vahvan perustan tulevaisuuden kuntajärjestöyhteistyölle. Pohjois-Pohjanmaan hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön tukemaa 2.0 -ohjelmaa, joka koostuu 17 maakunnallisesta hankkeesta. Niiden yhteisenä tavoitteena on aktivoida järjestöjä, yhdistyksiä ja asukkaita kehittämään maakuntaa ja löytämään uusia toimintamalleja.

Pohjois-Pohjanmaalla hanketta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.

Tutustu kunnassasi toimiviin järjestöihin sekä niiden tarjoamaan toimintaan, tapahtumiin ja vapaaehtoistehtäviin. Järjestöissä toimivia henkilöitä, järjestöjen toimitiloja sekä uutisia ja työpaikkoja voit etsiä hakutoiminnolla.

 

Alavieskan alueella toimivat järjestöt, yhdistykset ja hankkeet

Jos yhdistyksesi ei näy tässä listassa, käy ilmoittamassa yhdistyksesi tiedot rekisteröitymällä ihimiset.fi -verkkopalveluun: https://www.ihimiset.fi/rekisteroityminen/ ja julkaisemalla yhdistyksesi perustiedot palvelussa. Apua rekisteröitymiseen voit myös kysyä kunnan järjestöyhdyshenkilöltä. (Yhteystiedot listan alla)

 


Alavieskan kunnan järjestöyhdyshenkilö:
 

 

Alavieskan vapaaehtoinen yhdistysagentti:
Meeri Rinta-Jouppi
p. 044 279 9794
meeri.rintajouppi(at)gmail.com